e
Banner

Etiketler: zafer çağlayan



ABD’deki ticari ve lojistik eşikleri Eyalet stratejisi ile aşacağız


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Lojistik

“İhracatta 2023 yılı için 500 milyar dolar hedefini koyduk. ABD, bu hedefi yakalayabilmemiz açısından kritik bir pazar. Bu anlamda bu pazarda hem ihracat hem de dağıtım kanallarımızı güçlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz. ABD ile eyalet bazlı çalışma stratejimiz kapsamında New York, Kaliforniya, Teksas, Georgia, İllinois ve Florida’yı hedef eyaletler olarak belirledik.  ABD GSYİH’sının %42’sini, nüfusunun %40’ını oluşturan bu eyaletler aynı zamanda önemli dağıtım merkezlerine ev sahipliği yapıyor.” 

 




Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlere seslendi


Yayın: 16-09-2012
Kategori: İnşaat

Çağlayan: Elbette elde etmiş olduğumuz pazarları (müteahhitlik) sonuna kadar tutacağız ama şimdi artık yeni pazarlara yönelme zamana geldi.

 




Bakan Çağlayan: Lojistik avantajlar yatırımcı çekiyor



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Birleşmiş Milletler raporlarına göre, Türkiye'nin dünyada en fazla yatırım çeken ülkeler arasında 2010 yılında 29. sırada bulunduğunu, 2011'de ise 23. sıraya yükseldiğini söyledi.





Türkiye'nin ihracat yapamadığı tek ülke


Yayın: 12-10-2012

135 Milyar Dolarla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni hedeflerinin ihracat yapamadıkları tek ülke olan Kiribati'ye mal satmak olduğunu açıkladı.

 




Rekabetin usulleri değişti


Yayın: 01-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Bakan Çağlayan, dünyada rekabetin usullerinin değiştiğini belirterek, ''Bundan sonra bilimi, teknolojiyi, tasarımı ve Ar-Ge'yi en iyi kullanan bu yarıştan karlı çıkacak'' dedi.

 




Belçika’dan Türkiye’ye ticari ve lojistik çıkarma


Yayın: 02-11-2012
Kategori: Lojistik

Belçika Veliaht Prensi Philippe beraberinde 300’den fazla iş dünyası temsilcisiyle Türkiye’yi ziyaret etti. Başta lojistik olmak üzere inşaattan enerjiye, çevre teknolojilerinden kimyaya kadar birçok sektöre ilişkin görüşmelerin yapıldığı ziyaret kapsamında, iki ülke arasında denizyolu ticaretinin geliştirilmesine yönelik iyi niyet anlaşması imzalandı.




Belçika ile Türkiye arasında ticari ve lojistik anlaşma



Belçika Veliaht Prensi Philippe beraberinde 300’den fazla iş dünyası temsilcisiyle Türkiye’yi ziyaret etti.





Yerli otoda aranan babayiğit bulundu mu?


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye'nin yerli otomobil hayali ile ilgili uzun süredir aranan babayiğit ile ilgili en güncel durumu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan katıldığı bir televizyon programında paylaştı!





'Net ihracatın büyümeye katkısı pozitif'



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, avro-dolar paritesinin düşmesinin ihracatı olumsuz etkilediğini belirterek, ''Parite 2011 düzeyi ile aynı kalmış olsaydı, ihracatımız 5,7 milyar dolar daha fazla olacak, ihracat artış hızı yüzde 13,7 yerine yüzde 19,4 olacaktı'' dedi.





Çağlayan yerli otomobil ve uçak için tarih verdi


Yayın: 23-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''2023 yılına kadar inşallah yerli otomobilimizi yapacağız, uçağımızı da yapacağız, helikopterimiz de yapacağız'' dedi.